Openingstijden

De praktijk is geopend op:

Maandag          8.30 – 17.30 uur
Dinsdag            8.30 – 12.30 uur

Woensdag       14.00 - 18.00 uur

Donderdag       8.30 – 17.30 uur
Vrijdag              8.30 – 12.30 uur

 

De eerste afspraak duurt ruim een uur tot 75 minuten, de volgende afspraken duren ongeveer 30-40 minuten.

Met een Body Stress Release behandeling wordt een proces opgestart van helen en loslaten. De ervaring heeft geleerd dat opstarten van dit proces het meest effectief is bij afspraken op de 1e, 4e en 11e dag. Daarom worden er direct 3 afspraken gepland. De volgende twee afspraken kunnen ook direct worden vastgelegd i.v.m. de drukte in de praktijk (vaak 1 en 2 weken later). De benodigde vervolgafspraken zijn afhankelijk van de behaalde resultaten.

 

Dit betekent dat u kunt starten op:

  • Maandag, donderdag en de daarop volgende donderdag.
  • Dinsdag, vrijdag en de daarop volgende vrijdag.
  • Donderdag, maandag en de daarop volgende maandag
  • Vrijdag, dinsdag en de daarop volgende dinsdag.

 

N.B. De eerste afspraak (incl. intake) vindt altijd overdag plaats.

 


Tarieven

Vanaf 1 januari 2024:

Volwassenen € 68,- (1e behandeling incl. intake € 88,- )

Kinderen 8 t/m 18 jaar € 60,- (1e behandeling incl. intake € 70,- )

Kinderen 1 t/m 7 jaar € 50,- (1e behandeling incl. intake € 60,- )

Baby’s tot 1 jaar: € 40,- (eerste keer gratis tijdens een consult van de ouders)

 

Betalingsmogelijkheden:
Betaling (bij voorkeur) met pin. U ontvangt bij iedere afspraak een factuur per mail.

 

Annulering/verhinderd zijn:
Bij verhindering kunt u tot 24 uur van tevoren uw afspraak telefonisch veranderen of annuleren. Bij later annuleren bent u de kosten voor het afgesproken consult verschuldigd.

 

Behandelovereenkomst:

Als cliënt vraag ik je digitaal akkoord te gaan met de behandelingen.
Voor de behandeling van kinderen jonger dan 12 jaar moeten beiden ouders of voogd(en) een extra behandelovereenkomst tekenen. Je dient hiervoor het betreffende formulier te downloaden en printen en bij het eerste consult mee te nemen.

 

Download: Toestemmingsformulier kinderen < 12 jaar

 

Aangesloten bij:
Body Stress Release Alkmaar is aangesloten bij de beroepsorganisaties:

 

Vergoedingen zorgverzekeraars:
Er zijn verzekeraars die een BSR consult geheel of gedeeltelijk vergoeden. Controleert u van tevoren bij uw verzekeraar of de vergoeding ook voor uw polis geldt (Body Stress Release, prestatiecode 24608). Meer informatie vindt je op www.zorgwijzer.nl

 

Klachten zorgverlening BSR Alkmaar
Het kan voorkomen dat jij als cliënt van onze praktijk een klacht heeft over de geboden zorg. Onze voorkeur gaat er naar uit dat je deze klacht rechtstreeks met ons bespreekt. Mocht je dat om welke reden dan ook niet prettig vinden, dan bieden wij je aan om gratis gebruik te maken van een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

 

Ik val als CAT vergoedbaar therapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkend door de beroeps organisatie. Voor meer informatie over de klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl/


Locatie

De praktijk is gevestigd op de Willem Hedastraat nummer 93 in Alkmaar. Het pand is zeer goed bereikbaar en biedt voldoende gratis parkeergelegenheid. Je kunt plaatsnemen in de wachtruimte (direct bij de ingang), vanwaar je wordt opgehaald voor je afspraak.

Navigeer naar de Willem Kalfstraat welke u vanaf de rotonde de eerste afslag links in rijdt.  Daar kunt u gratis parkeren (deze loopt parallel aan de Willem Hedastraat). 

Aan het einde van de straat gaat u rechtsaf, dan loopt u tegen de praktijk op nummer 93 aan.

Body Stress Release Alkmaar
Willem Hedastraat 93
1816KC Alkmaar

Telefoon: +31 (0)6 29 45 93 59

E-mail: info@bsr-alkmaar.nl

Routebeschrijving via Google Maps

 

De praktijk is rolstoel toegankelijk.

 


Over Silvie, uw practitioner 

‘Het is mijn missie om door middel van Body Stress Release zoveel mogelijk mensen te helpen om weer in balans te komen in én met hun eigen lichaam. Vrij van bodystress zodat het optimaal kan functioneren, elke dag weer, vol vertrouwen!’

 

Communicatie

Communicatie is een ontzettend belangrijk component van het optimaal functioneren van ons lichaam. Maar ook in ons leven. En dat kan op veel manieren. Door te praten, maar nog veel belangrijker, door te luisteren! En dat is wat we vaak vergeten te doen, écht goed luisteren. Niet alleen naar de mensen om ons heen, maar ook naar wat je lichaam je probeert te vertellen. Want als de interne communicatie verstoord wordt, doordat spierspanning druk uitoefent op jouw zenuwstelsel - het grote communicatie systeem - dan raken veel processen uit balans. Met allerlei degeneratieve gevolgen als resultaat. Een neergaande spiraal. Body Stress Release helpt je lichaam om deze vastgezette spierspanning los te laten, om zo de communicatie van de zenuwen en hersenen weer te verbeteren. Het uiteindelijke resultaat van dit proces, is dat klachten verminderen en zelfs verdwijnen. Een techniek gebaseerd op respect voor de ‘wijsheid van het lichaam.’

Mijn verhaal

Jaren achtereen bezocht ik met grote regelmaat een ortho manueel arts (en vele andere modaliteiten) voor de problemen in mijn bekken, heupen, rug, been en nek. Dat heeft me al die jaren wel op de been gehouden maar de pijn en het ongemak waren nooit weg. Ik werd heel nieuwsgierig gemaakt door een artikel over Body Stress Release. Het klonk goed en logisch. Dus de stap genomen en de eerste drie afspraken gemaakt bij practitioner Henk Avis. Na de eerste keer voelde ik mij alsof ik ‘door een vrachtwagen overreden was’, zo moe! En er gebeurde zoveel in mijn lijf. Ik was verbaasd dat deze zachte techniek zoveel effect kon sorteren. Maar het voelde wel heel goed. En na een aantal releases kreeg ik steeds meer energie en minder pijn. Mijn nek werd weer volledig mobiel en de beperking en pijn in mijn lijf werden steeds minder. Wat een bijzondere techniek!

Tijdens dit proces kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik dit ook zou willen kunnen; mensen mogen helpen met deze doeltreffende techniek. Geïnspireerd door mijn practitioner, maar vooral door de techniek zelf, melde ik mij aan voor de opleiding om zelf Body Stress Release practitioner te worden. Ik was enorm blij en dankbaar toen ik werd aangenomen, en in april 2019 ben ik voor 5 maanden naar Zuid-Afrika afgereisd om de opleiding te volgen. Mijn droom werd werkelijkheid, en in oktober 2019 heb ik mijn praktijk in Alkmaar geopend!

Niet alle klachten kunnen worden opgelost met Body Stress Release, maar ieder proces in je lichaam - en dat zijn er veel – heeft er sowieso enorm veel baat bij. Heel veel uiteenlopende klachten kunnen ‘simpel’ worden verholpen met een aantal releases. Ik geef mijn lijf regelmatig een ‘APK’, een periodiek onderhoud met een release van een collega. Daarmee blijf ik goed in balans.

 

'De opleiding tot BSR practitioner heeft me de mogelijkheden gegeven en technieken geleerd om écht verschil te maken. Om mensen te helpen, de kwaliteit van hun leven te verbeteren, en het vertrouwen in hun eigen lichaam te herstellen.'


Maak nu een afspraak

LET OP: Body Stress Release Alkmaar heeft momenteel een cliënten stop.

Je kan je vanaf 1 september 2024 weer aanmelden via deze website of kijk voor een andere praktijk op www.bodystressrelease.nl

 

Dit formulier vraagt om uw naam, telefoonnummer en e-mailadres zodat ik contact met u kan opnemen. De gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie mijn Privacyverklaring om te zien hoe ik met de gegevens omga.